במהלך השנים האחרונות, אנשים רבים החלו לפנות להשתלת שיניים בטורקיה במקום להשתמש במשהו כמו ציפוי, גשרים דנטליים או אפילו שיניים תותבות. הסיבה שהם כל כך פופולריים היא בגלל שהם פתרון לטווח ארוך שפשוט הופך לחלק מהפה שלך.
שיניים תותבות יכולות להיות כואבות מכיוון שהן דורשות הרבה טיפול ותחזוקה. עם הזמן, הפה שלכם משתנה ואנשים נאבקים עם השיניים התותבות שמתאימות בצורה גרועה לפה עם הזמן או לא ממש מתאימות בכלל. להשתלות שיניים בטורקיה אין בדרך כלל את הבעיה הזו.
הבעיה היא שלא כולם מועמדים אידיאליים להשתלת שיניים בטורקיה. הם מתאימים הרבה יותר לקבוצות מסוימות של אנשים ויש מקרים שבהם יגידו לכם שזה לא מתאים לכם.
עיינו במדריך זה כדי ללמוד מי אינו מתאים להשתלת שיניים בטורקיה.
הבנת השתלות שיניים בכללי ולא רק בטורקיה
המקום הראשון להתחיל הוא להבין בדיוק מה זה שתלים דנטליים וכיצד הם פועלים. שתלים דנטליים אלה נוצרים במיוחד עבור הפה שלכם, אבל התהליך שבו הם ממוקמים, והפה שלכם מרפא עומד לעבור תהליך של ריפוי ארוך.
השתלת שיניים מושתלת בעצם הלסת שלכם. אם אתם חושבים על המבנה של שן הטבעית, קחו בחשבון שיש לשם הטבעית שורשים ששומרים אותה במקומה. השורשים האלה מגיעים עד הלסת שלכם ומחזיקים את השן בצורה בטוחה במקום שהיא אמורה להיות.
שתל דנטלי נועד לחקות זאת. ברור שלא יהיו לכם "שורשים דנטליים" כמו השיניים הטבעיות שלכם. במקום זאת, יש לשיניים המושתלות עמוד טיטניום. עמוד השתל למעשה מוכנס לעצם הלסת שלך. ככל שהשתל הדנטלי מחלים, עצם הלסת שלכם תתמזג עם השתל ובסופו של דבר תהפוך אותה לחלק מהלסת ומהפה כמתקן קבוע.
הצלחת השתלת שיניים מסתמכת במידה רבה על תהליך ההיתוך, אך היא נסמכת גם על הפה שלכם ועל יכולת ההחלמה שלו.
בגלל ההליך של השתלות שיניים, ישנם אנשים שהם פשוט לא מועמדים אידיאליים לתהליך.
אז מה יש לבדוק לפני שנטוס לטורקיה להשתלת שיניים ?
אתר דנטל לנד שופך לנו אור על השאלה בכול הנוגע להשתלת שיניים בטורקיה
גורמי גיל – נוער
כשמדובר בהשתלות שיניים בטורקיה, בדרך כלל מומלץ לא להשתמש בהליך זה על אדם שהלסת שלו עדיין גדלה. מסיבה זו, אתה רוצה להימנע מילדים ואפילו בני נוער. הסיכון הוא שהלסת תגדל ואז המיקום והחיבור של השתלים יושפעו לרעה מהתנועה.
הכנסת שתלים דנטליים למישהו שעדיין יש לו לסת צומחת משאירה סיכון רב יותר עבור השתלות השיניים בכך שהטיפול בסוף יכשל. סביר להניח שהם לא יחזיקו מעמד לאורך זמן. עם זאת, אתם יכולים להשתמש בפתרון זמני אחר ולאחר מכן לבצע שתלים לאחר גיל 18 או 19 כאשר הלסת מסיימת לצמוח.
עמוד השתל יכול לא רק להיקשר כמו שהוא אמור, אלא אתם עלולים גם לעכב את הצמיחה הטבעית של הלסת בגלל השתל. אם האדם רוצה שתלים, יש לשקול חלופות להשתלת שיניים עד להשלמת צמיחת הלסת.
גורמי גיל – קשישים
זו בעיה פחות שכיחה כי באמת אפשרות לבצע טיפולי שיניים בטורקיה עד גיל יחסית מבוגר. רוב המבוגרים הזקוקים להחלפת שיניים יכולים לממש זאת בטורקיה וכך לחסוך בעלויות.
עם זאת, ככל שמתבגרים, ישנם סיכונים בריאותיים מסוימים להליך מסוג זה אשר כלל לא קשורים לטיפול השיניים עצמו. רוב רופאי השיניים המבצעים הליכים אלה מותחים קו למגבלת גיל של 85 ומטה. זה בהחלט לא משהו נגד קשישים, זה רק שיש סיכונים מובנים בניתוח עצמו, כמו גם ההחלמה של השתלת שיניים.
הסכנות
הסכנה העיקרית בנוסף להחלמה טמון גם בחומרי ההרדמה שלעיתים מגבירים את קצב הלב ומסכנים אוכלוסיות מבוגרות או מטופלים עם מומים בלב ורגישות בלב.